Koploper Kans voor ondernemers in Bolsward

JDR_7837

In Sudwest Fryslan zijn twee groepen Koploper Kans actief, waaronder een groep ondernemers uit Bolsward en de directe omgeving. De eerste twee bijeenkomsten van het project hebben zij zich bezig gehouden met het verlagen van milieubelasting en de kosten die daarmee zijn gemoeid.

De groep ondernemers heeft op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen ook niet stil gezeten. Zij hebben zich verbonden aan het Marne College.

Jaarlijks vindt ‘On Stage’ plaats; een beroepenfeest waar bedrijven zich laten zien aan de VMBO leerlingen. Leerlingen kunnen een afspraak met een bedrijf maken om een dagje te komen meewerken. Basisschool De Bron mag rekenen op de medewerking tijdens een nieuw project op school waarbij zij leerlingen van groep acht kennis laten maken met bedrijven en beroepen. Deelnemende bedrijven zijn: Galerie Badweg 3, Poedercoating Bolsward, Camping Welgelegen, Menno Bouma Internetmarketing, Administratiekantoor Oppedijk, Wereldwinkel Bolsward, ItMatic, Partner4U, Velzen Textielreiniging, Installatiebedrijf van der Pol, Lido2d3d en Jopie Huisman Museum.

 

Koploper Kans voor ondernemers in Littenseradiel
Koploper Kans voor ondernemers in Sneek